пʼятниця, 13 жовтня 2023 21:59

Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням" - ЗМІ

Автор: Laura Rozen
  Супутникові знімки з переміщенням контейнерів
Супутникові знімки з переміщенням контейнерів

У США є інформація, що Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням".

За це планує отримати важку зброю, й авіацію. Про це говорили на закритому брифінгу Білого дому, передає "Європейська правда".

"Ми маємо інформацію, що Північна Корея поставила Росії зброю для застосування в Україні. КНДР надала Росії понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів. Сьогодні ми публікуємо графік, що зображує пересування контейнерів", - казав там координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР може використати тактику ХАМАС і напасти на Південну Корею

Кореспондент азійського Nikkei передає слова Кірбі про те, що КНДР розраховує отримувати ракети земля-повітря, бронетехніку і бойові літаки.

Reuters пише, що Білий дім опублікував графіки поставок Північною Кореєю зброї у РФ. Є інформація, що поставки відбулися між 7 вересня і 1 жовтня.

"Ми засуджуємо надання КНДР Росії цієї зброї, що буде використовуватися для того, щоб атакувати українські міста, вбивати українське цивільне населення і далі вести протиправну війну Росії", - вказав Кірбі.

У листопаді минулого року КНДР випустила ракету біля населеного південнокорейського острова поблизу їхнього морського кордону. Тоді Південна Корея звинуватила Північну у порушенні вимог угоди щодо зниження напруженості.

В січні 2023 року п'ять північнокорейських безпілотників проникли у повітряний простір Південної Кореї. Тоді президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що країна може припинити угоду про зниження напруженості у стосунках із КНДР, укладену у 2018 році.

Після раптового нападу ХАМАС на Ізраїль міністр оборони Південної Кореї Сін Вон Сік заявив, що він буде домагатися призупинення міжкорейської військової угоди 2018 року. Мета - відновити спостереження за переміщенням військ Північної Кореї та підготуватися до можливого нападу.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі