понеділок, 24 лютого 2020 06:30

Сектор Гази випустив по Ізраїлю 20 ракет, Ізраїль вдарив у відповідь по Газі і Дамаску

Сектор Гази випустив по Ізраїлю 20 ракет, Ізраїль вдарив у відповідь по Газі і Дамаску
Ізраїль і Сектор Гази обмінялися ракетними ударами. Фото: Кореспондент

Бойовики запустили 20 ракет із Сектора Гази по території Ізраїлю, після чого ізраїльська армія у відповідь атакувала цілі у Газі та столиці Сирії Дамаску.

Про обстріл території Ізраїлю повідомили в Армії обороні Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Близько 10 ракет перехопила система протиракетної оборони країни "Залізний купол".

Пізніше ЦАХАЛ повідомив про атаки по об'єктах палестинського угрупування "Ісламський джихад" у Секторі Гази та на півдні Дамаска.

Сирійське державне агентство SANA пише, що ППО "відбиває повітряну атаку" на Дамаск.

Поки не повідомляється про жертви як з однієї сторони, так і з іншої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі вибачились за путінську пропаганду на Форумі пам'яті Голокосту

Згідно з Планом ООН по розділу Палестини на арабську та єврейську держави, сектор Газа входив до складу території, виділеної для створення арабської держави. В результаті Арабо-ізраїльської війни 1948-1949 років, що почалася після рішення ООН і подальшого утворення держави Ізраїль, арабську державу створено не було, і з 1948 до 1967 року сектор перебував під контролем Єгипту. За результатами Шестиденної війни, з 1967 року по 2005 рік сектор перебував під контролем Ізраїлю.

У серпні 2005 року, в ході реалізації "Плану одностороннього розмежування", Ізраїль вивів з сектора війська і ліквідував свої поселення.

В результаті перевороту, зробленого ісламістської організацією "Хамас" у липні 2007 року, державні установи ПНА і її сили безпеки, а потім і сектор в цілому, перейшли під контроль "Хамаса".

Зараз ви читаєте новину «Сектор Гази випустив по Ізраїлю 20 ракет, Ізраїль вдарив у відповідь по Газі і Дамаску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі