понеділок, 05 серпня 2024 07:14

Ще одна країна звинуватила РФ у шпигунстві

Ще одна країна звинуватила РФ у шпигунстві
Ірландія звинувачує РФ у шпигунстві. Фото: pixabay.com

Російська Федерація - одна з небагатьох країн, які намагаються шпигувати на території Ірландії, повідомляє поліція країни.

Правоохоронці стурбовані діяльністю країн, які з недружніми намірами займаються шпигунством в Ірландії, пише RTÉ.

"Ці держави, зокрема Росія, прагнуть підтримувати в країні екстремістські угруповання та створюють недовіру до уряду. Вони також намагаються викрасти секрети у держави та бізнесу, що підриває репутацію Ірландії", - заявив представник відділу, що займається питаннями держбезпеки, Майкл МакЕлганн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина відкрила російським шпигунам двері у ЄС

Він зазначив, що їхній відділ держбезпеки та розвідки має чотири департаменти, які займаються моніторингом діяльності в Ірландії чотирьох держав.

"Зважаючи на події у Солсбері, на вторгнення РФ в Україну - не думаю, що хтось здивується, якби я сказав, що одна з цих країн - Росія. Серед них також є Китай", - сказав МакЕлганн.

Спецпідрозділ ГРУ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через TikTok і Telegram. За організацією серії диверсій у Європі стоїть команда агентів Головного управління Генштабу ЗС РФ (відома як ГРУ - Gazeta.ua) під керівництвом полковника Дениса Смолянінова.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна звинуватила РФ у шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі