четвер, 17 березня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одна країна намагається допомогти РФ обійти санкції - Financial Times

Ще одна країна намагається допомогти РФ обійти санкції - Financial Times
Індія намагається обійти санкції проти Росії за допомогою валютного обміну. Фото: pixabay.com

Центробанк Індії обговорює з центробанком Російської Федерації можливу схему прямого валютного обміну.

Це може дозволити Росії зберегти торгівлю в умовах міжнародних санкцій, повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

"В Індії ведуть початкові консультації з Москвою щодо угоди про валютну пару "рупія-рубль", що дозволить продовжити експорт до РФ після обмеження санкціями Заходу міжнародних платіжних механізмів", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пригрозили Китаю за порушення санкцій проти РФ

Обмін рупіями на рублі може дозволити Індії продовжувати купувати російські енергоресурси навіть у разі нафтового ембарго.

"Інші країни забороняють експорт у Росію, тому для індійських експортерів саме час вийти на російський ринок", - заявив виданню президент Федерації індійських експортних організацій (FIEO) доктор А. Сактхівел.

Банк однієї з європейських країн допомагає росіянам обходити санкції. Швейцарський інтернет-банк Dukascopy Bank дозволяє громадянам Росії, яка веде війну проти України, відкривати мультивалютний рахунок. Він, зокрема, дає доступ до пластикових чи віртуальних карток міжнародних платіжних систем Visa чи Mastercard.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна намагається допомогти РФ обійти санкції - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі