четвер, 17 березня 2022 11:38

"Ще один страшний рубіж" - ООН про кількість українців-втікачів від війни

"Ще один страшний рубіж" - ООН про кількість українців-втікачів від війни
Українці вимушено покидають свої оселі після нападу Росії на Україну 24 лютого. Фото: ukrinform.ua

З почату російсько-української війни майже 3 млн українських вимушених переселекнців покинули країну, шукаючи притулку в інших державах.

Про це свідчать дані міжнародної організації ООН, пише Schengenvisainfo.com.

"Сьогодні ми пройшли ще один страшний рубіж: 3 млн людей втекли з України. Війна повинна припинитися. Зараз", - заявив глава УВКБ ООН Філіппо Гранді.

Міжнародна організація з міграції повідомила, що близько 157 тис. громадян третіх країн також змінили місце перебування в межах України.

За інформацією дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, близько половини тих, хто втік з України, є дітьми.

В ООН раніше заявляли, що до червня число біженців з України може сягнути чотирьох мільйонів, але нинішні тенденції показують, що це може статися раніше.

Країни, в яких більшість українців шукають притулку згідно з даними ООН: Польща, Румунія, Молдова, Угорщина, Словаччина.

Станом на 15 березня Польща прийняла майже 1,9 млн українців. Польська влада повідомила, що в цілому по всій країні створили 27 пунктів для людей, які приїжджають з України.

За даними польської влади, всі біженці забезпечуються харчуванням, базовим медичним обслуговуванням і розміщенням в цих пунктах прийому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія скасувала умову, яка блокувала приїзд українських біженців

За останніми даними УВКБ ООН, близько 459 485 українських біженців приїхали в іншу країну ЄС, Румунію. Міністерство внутрішніх справ країни оголосило, що відповідальні органи зробили можливим використання мобільних таборів для всіх осіб, що рятуються від війни, розташованих в повітах Сучава, Марамуреш і Тулча.

Українські біженці направляються і в Молдову. З 14 березня в Молдові зареєстровано близько 337 215 українців, які виїхали з країни під час війни.

Угорщина також надала тимчасові притулки для всіх біженців та членів їх родин. Прем'єр-міністр країни оголосив, що в Угорщині створено безліч центрів, що надають їжу і дах всім особам, які прибувають з України й потребують більш тривалого перебування. З моменту вторгнення Росії в Україну в Угорщину прибуло близько 267 570 біженців.

Також всі українці та їхні сім'ї можуть подати електронну заяву на отримання тимчасового захисту в Словаччині. За даними ООН, до Словаччини з моменту початку війни приїхало понад 213 000 українців.

"Ірландія, Греція, Хорватія та Люксембург входять до числа країн, що прийняли значну кількість українців, попри те, що вони знаходяться в тисячах кілометрів від України. Також багато українців прийняла Чехія", - йдеться у повідомленні.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Ще один страшний рубіж" - ООН про кількість українців-втікачів від війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі