четвер, 29 грудня 2022 22:10

Саакашвілі отруїли - заява експерта в суді

Саакашвілі отруїли - заява експерта в суді
Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали у Тбілісі 1 жовтня 2021 року. Фото: Новини-Грузія

Колишній президент Грузії та громадянин України Міхеіл Саакашвілі під час перебування у в'язниці отримав отруєння важкими металами.

Це могли бути ртуть, вісмут та барій, які поступово самі виводяться з організму, але водночас отруюють різні органи, заявив експерт-токсиколог із США Девід Сміт у Тбіліському міському суді. Там відбулися слухання щодо клопотання адвокатів Саакашвілі про відстрочку покарання та/або його звільнення за станом здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС жорстко звернулися до Тбілісі щодо справи Саакашвілі

Отруєння Саакашвілі важкими металами пояснює більшість його діагнозів та симптомів, наголосив експерт. Ці метали, за його словами, потрапили в організм Саакашвілі у березні, коли він перебував у в'язниці. Після отруєння інтоксикація розвивалася приблизно два місяці, до клініки ув'язнений надійшов уже із симптомами.

Сміт заявив, що Саакашвілі необхідно пройти екстрену детоксикацію організму, а оскільки в Грузії немає установи з такою спеціалізацією, він рекомендує переведення до закордонної клініки.

Президент України Володимир Зеленський закликав уряд Грузії відправити ув'язненого експрезидента країни Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон.

Зеленський назвав те, що відбувається із Саакашвілі знущанням.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі отруїли - заява експерта в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі