четвер, 14 квітня 2022 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Розслідувачів Bellingcat шокувала відсталість путінської армії - Грозєв

Розслідувачів Bellingcat шокувала відсталість путінської армії - Грозєв
В російської армії відсутня логістика. Окупанти залежні від централізованої стратегії - Грозєв. Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія продемонструвала свою відсталість і непрофесіоналізм після початку широкомасштабної війни проти України.

Передусім упав в око брак логістики й залежність від централізованої стратегії, заявив керівник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю "BBC News Україна".

За його словами, від російської армії не очікували якогось "суперперфомансу". Проте відсталість армійців неабияк здивувала.

"Це армійська структура командування, яка залишилася з минулого століття і геть відрізняється від української, яка вже суттєво децентралізована і схожа на модель натовських армій. З одного боку, для нас це не має стати несподіванкою, але однаково шокувало", – визнав Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без виплат і статусів: у росармії вигадують нові способи обдурити солдатів

Він акцентував на рівні підготовки українських військовослужбовців, які за останні роки навчилися оперативно планувати дії та ухвалювати тактичні рішення, не чекаючи на накази згори. Журналіст виокремив консолідацію українського суспільства, яке "згуртовано почало чинити опір окупантам".

"Найкрасивіший із цих символів – це трактористи, що створюють тракторний батальйон. Батальйонна тактична група вперше має увійти до військ НАТО. Я думаю, що це хороша оцінка рівня мотивації серед населення України", – зазначив журналіст.

Втрати російської армії у війні проти України колосальні. За перші 19 днів Росія втратила убитими більше, ніж за дві багатолітні війни в Чечні, заявляв президент Володимир Зеленський.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 14 квітня орієнтовно становили понад 19,9 тис. осіб. Окупанти й надалі втрачають техніку. Дані попередні. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Розслідувачів Bellingcat шокувала відсталість путінської армії - Грозєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі