четвер, 03 березня 2022 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію залишили без документації на майже всі пасажирські літаки

Росію залишили без документації на майже всі пасажирські літаки
Більшість авіалайнерів у авіапарку Росії – це Airbus та Boeing. Фото: pixabay.com

Найбільші світові виробники літаків Airbus та Boeing відключили російські авіакомпанії від доступу до технічної документації через санкції США та Євросоюзу за війну РФ в Україну.

Відтепер російські авіакомпанії не зможуть отримати сервісне обслуговування авіалайнерів, пояснив інженер з техобслуговування Павло Кошелєв, повідомляє Avianews.com.

"Більшість авіалайнерів у авіапарку Росії – це Airbus та Boeing. Без актуальної інформації не можна навіть поміняти лампочку. Тобто, літак літає до найближчого дефекту чи першої перевірки, після чого буде не в сервісі. Будь-який літак після цього вважатиметься нелегальним", - заявив фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни спалили найбільший у світі літак "Мрію"

Надавати технічне обслуговування авіалайнерів не зможуть навіть сторонні сервіси, розташовані за кордоном. При введенні реєстраційних даних літаків з Росії системи Airbus і Boeing просто не бачитимуть їх у своїй базі й не видаватимуть необхідну інформацію для обслуговування.

"У декого в Росії ще залишився доступ до офлайн-документації, але наступна ревізія документів у Airbus намічена на 1 травня. З того дня нинішня документація стане недійсною. Використання нелегальної документації є злочином. Розуміючи таку ситуацію, інспектор у будь-якому аеропорту може зупинити літак через те, що його використання не є безпечним", - додав Кошелєв.

У США запропонували запровадити широкі обмеження проти всіх державних підприємств Росії.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росію залишили без документації на майже всі пасажирські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі