пʼятниця, 21 жовтня 2022 18:20

Росія може обходити нафтові санкції - ЗМІ

Росія може обходити нафтові санкції - ЗМІ
РФ може використовувати більше танкерів, щоб нівелювати вплив санкцій. Фото: eastnews.ua

Росія може отримати доступ до більшої кількості танкерів і за допомогою цього транспортувати більшу частину своєї нафти понад межі нового верхнього рівня цін G7.

Це може нівелювати план обмеження надходжень до бюджету Росії під час вторгнення в Україну, повідомляє Reuters з посиланням на представника галузі та офіційного представника США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія може погодитись обмежити ціни на російську нафту

Санкції G7 зіткнулися з тривогою основних гравців нафтової промисловості, що це паралізує торгівлю в усьому світі.

США місяці вели дискусії з цими страховими, торговельними та транспортними компаніями. Вдалося зменшити занепокоєння. Але тепер усі розуміють, що Росія може значною мірою обійти цей план своїми власними кораблями та послугами.

Згідно з оцінками, 80-90% російської нафти, як і раніше, витікатимуть за межі механізму обмеження.

У результаті вдасться зупинити лише від 1 до 2 млн барелів на день експорту російської нафти та нафтопродуктів. У вересні Росія експортувала понад 7 млн барелів на добу.

США знають, що деякі кораблі змінюють країну походження. Торгові підприємства переводять за межі G7, щоб ухилитися від плану.

РФ понесе витрати через необхідність здійснювати триваліші рейси та переведення до категорії страхування та фінансування низької якості.

"Теоретично існує досить великий тіньовий флот, щоб продовжити постачання російської нафти після 5 грудня", — заявив глобальний керівник відділу наливних вантажів у гіганті торгівлі сировинними товарами Trafigura Андреа Оліві.

2 вересня країни "Великої сімки" заявили про обмеження ціни на світові закупівлі російської нафти, що має послабити можливість РФ фінансувати війну проти України.

ЄС повинен обмежити ціну на газ, що транспортується трубопроводами з РФ, заявила президентка Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Росія може обходити нафтові санкції - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі