середа, 19 жовтня 2022 16:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Індія може погодитись обмежити ціни на російську нафту

Індія може погодитись обмежити ціни на російську нафту
Індія пообіцяла розглянути нові санкції проти Росії. Фото: eastnews.ua

Влада Індії розгляне пропозицію щодо обмеження цін на російську нафту.

Країни G7 намагаються запровадити механізм обмеження цін на експорт російської нафти до 5 грудня. Цього дня санкції Євросоюзу заборонять морський імпорт російської нафти, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС не встановлюватимуть граничну ціну на газ із РФ: ЗМІ розвідали причину

"Я думаю, що є виняток для Японії щодо Сахаліну, а також є нафта, яка надходить трубопроводом, тому вони мають виняток. Нам доведеться це розглянути", – сказав міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі.

Індія стала другим найбільшим покупцем російської нафти після Китаю. Позицію Індії щодо обмеження ціни уважно відстежують. Вона є показником ефективності санкцій.

Найбільший нафтопереробник Індії Indian Oil Corp запланував постачання трьох-чотирьох вантажів російської нафти після 5 грудня.

Індійські компанії мають час як мінімум до кінця жовтня, щоб оформити запити на додаткові вантажі російської нафти для поставок у грудні. Більшість закупівель російської нафти здійснюється через спотові контракти.

Один зі співрозмовників видання сказав, що припинення закупівель російської нафти Індією створить "великий енергетичний дисбаланс" для деяких економік.

2 вересня країни "Великої сімки" заявили про обмеження ціни на світові закупівлі російської нафти, що має послабити можливість РФ фінансувати війну проти України.

ЄС повинен обмежити ціну на газ, що транспортується трубопроводами з РФ, заявила президентка Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Індія може погодитись обмежити ціни на російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі