четвер, 01 серпня 2024 15:45

Росія і Захід готують великий обмін ув'язненими: що відомо

Росія і Захід готують великий обмін ув'язненими: що відомо
Росія може звільнити в'язнів-іноземців. Фото: Pexels

З ув'язнення у Росії звільнили репортера Wall Street Journal Евана Гершковича і колишнього морського піхотинця США Пола Вілана.

Зараз готується великий обмін ув'язненими між західними державами та РФ і Білоруссю, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Співрозмовники кажуть, що Гершкович і Вілан перебувають на шляху до місць призначення за межами Росії.

Подальші подробиці обміну поки не розголошують.

В обміні можуть брати участь Росія, Білорусь, США, Німеччина, Словенія та Велика Британія.

Обміняти також можуть опозиціонера Володимира Кара-Мурзу. Вони зникли з поля зору в середу, повідомляли адвокати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудженого в РФ американського журналіста Гершковича обміняли - The Fox News

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко вирішив помилувати громадянина Німеччини Ріко Крігера, засудженого до страти нібито через роботу на "українські спецслужби". Він теж може бути обміняний.

Російські ЗМІ пишуть, що з публічної електронної бази даних Федерального бюро в'язниць США зникли відомості про росіян Александра Вінника, Владислава Клюшина, Вадима Конощенка і Максима Марченка.

Кремль раніше хотів отримати Вадима Красікова, який був засуджений у Німеччині до довічного ув'язнення за вбивство колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі.

Наприкінці березня 2023 року стало відомо, що російська ФСБ затримала у Єкатеринбурзі громадянина США журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Його підозрюють у шпигунстві.

В РФ заявили, що Гершкович нібито "діяв за завданням американської сторони". І нібито збирав відомості щодо діяльності одного з підприємств російського військово-промислового комплексу, що "становлять державну таємницю".

Зараз ви читаєте новину «Росія і Захід готують великий обмін ув'язненими: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі