понеділок, 13 червня 2016 02:45

Російські олігархи отримали державні нагороди за благодійність

Російські олігархи отримали державні нагороди за благодійність
Фото: РИА Новости

Президент РФ Володимир Путін нагородив російських бізнесменів - найбагатших людей РФ - відзнакою за благодійність.

Відповідний документ опублікований на офіційному порталі правової інформації, пишуть РИА Новости.

Зокрема, нагороди удостоєні Алішер Усманов, Віктор Вексельберг і Олексій Мордашов.

Відзначається, що меценат Усманов, голова ради директорів ЗАТ "Група компаній" Ренова "Вексельберг, голова ради директорів ПАТ "Северсталь" Мордашов отримали відзнаку "за великий внесок у благодійну та громадську діяльність".

Згідно з указом, відзнакою "за благодіяння" також нагороджено голову ради директорів АТ "Сибірська вугільна енергетична компанія" Андрія Мельниченка.

Згадані олігархи увійшли до списку найбагатших людей Росії з 200 осіб за версією Forbes. У першій десятці рейтингу - мільярдери Леонід Міхельсон, Михайло Фрідман, Алішер Усманов, Володимир Потанін, Геннадій Тимченко, Олексій Мордашов, Віктор Вексельберг, Володимир Лісін, Вагіт Алєкперов і Герман Хан.

Як відомо, це не перше нагородження олігархів з боку Путіна: зокрема, у червні 2014 року президент РФ таємно нагородив бізнесменів, у т.ч. Вексельберга, за підготовку Олімпіади у Сочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний олігарх Григоришин став громадянином України.

Зараз ви читаєте новину «Російські олігархи отримали державні нагороди за благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі