вівторок, 11 жовтня 2022 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вже бачать, як "сильно Путін помилився" – спецслужби Британії

Росіяни вже бачать, як "сильно Путін помилився" – спецслужби Британії
21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Фото: facebook.com/MIDRussia

Україна переломила хід війни з Росією.

Армія країни-агресорки перебуває у виснаженому стані, а усі її попередні досягнення перетворюються на поразки. Так вважає керівник Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флемінг, пише BBC.

Відповідну заяву Флемінг планує озвучити 11 жовтня в мозковому центрі Rusi.

"Зрозуміло, що сміливі дії України на полі бою та в кіберпросторі змінюють ситуацію", – зазначить Флемінг у своєму виступі на щорічній лекції з питань безпеки Королівського інституту Об'єднаних збройних сил.

За його словами, рішення президента Російської Федерації Володимира Путіна виявились помилковими через нічим не обмежену владу. Голова Кремля взяв участь у "стратегії високих ставок", яка зазнала краху через низку помилок. Також ітиметься й про те, що втрати Росії на війні в Україні є "приголомшливими", оскільки попередні досягнення зведені нанівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поспішив. У Повітряних силах розповіли нові подробиці російської атаки

"Ми знаємо – і російські командири на місцях знають – що їхні боєприпаси закінчуються", – скаже Джеремі.

Додав, що оголошена мобілізація у Росії була демонстрацією безвихідності російського президента, яка призведе до його критики та подальшої ізоляції Росії. Флемінг також прогнозує, що російський народ зараз починає розуміти проблеми, спричинені тим, що він називає "війною вибору" Путіна.

"Вони (росіяни. – Gazeta.ua) бачать, наскільки сильно Путін помилився в оцінці ситуації. Вони тікають від призову, розуміючи, що більше не зможуть подорожувати. Вони знають, що їхній доступ до сучасних технологій і зовнішніх впливів буде різко обмежений", – вважає Джеремі.

21 вересня Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів. Чоловіки призовного віку почали масово тікати з Росії.

Найбільше людей на вулиці вийшли в Дагестані. Президент Володимир Зеленський закликає росіян протестувати проти "злочинного призову".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вже бачать, як "сильно Путін помилився" – спецслужби Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі