середа, 13 квітня 2022 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія відмовилася визнавати дефолт

Росія відмовилася визнавати дефолт
Кремль відмовився визнавати дефолтом виплату за євробондами в рублях. Фото: eastnews.ua

Міністерство фінансів Російської Федерації відмовляється визнавати дефолтом виплату за євробондами в рублях.

Відомство РФ назвало матеріал американського телеканалу CNN про дефолт Росії за зовнішнім боргом таким, що не відповідає дійсності, передає російське видання "РБК".

"Росія не оголошувала про дефолт, а перешкоди для платежів, аби погасити та обслуговувати валютний держборг, створені штучно внаслідок неправомірних дій американських банків та уряду Сполучених Штатів Америки, які зупинили проведення платежів Росії у валюті", - заявили в Мінфіні РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська залізниця першою допустила дефолт

Заборона США на використання для виплат за суверенними євробондами Росії заморожених російських валютних резервів "перш за все обмежує інтереси іноземних інвесторів, зокрема американських", вважають у російському відомстві.

У CNN з посиланням на агентство кредитних рейтингів Standard & Poor's повідомили, що РФ намагалася заплатити в рублях за дві номіновані у доларах облігації зі строком погашення 4 квітня.

Агентство зазначило, що це рівносильно "вибірковому дефолту", оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в "долари, еквівалентні сумам, які зазначені спочатку". Вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало умови щодо конкретного зобов'язання, але не щодо всього свого боргу.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася визнавати дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі