четвер, 13 жовтня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія платить дедалі більшу ціну" – генерал США про контрнаступ ЗСУ

"Росія платить дедалі більшу ціну" – генерал США про контрнаступ ЗСУ
ЗСУ продовжують прогрес у контрнаступі на усіх фронтах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують прогрес у наступі на всіх фронтах, тоді як Російська Федерація з кожним днем широкомасштабної війни платить "дедалі більшу ціну" за своє вторгнення.

Населення РФ також починає страждати через війну проти України, заявив очільник об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генерал Марк Міллі на брифінгу за підсумками шостої зустрічі коаліції "Рамштайн-6".

"Росія платить надзвичайно високу ціну. Росіяни віддали перевагу ескалації, оголосивши мобілізацію, спробувавши анексувати окуповані території, погрожуючи ядерною зброєю, а також завдаючи ударів по критичній інфраструктурі. Водночас ви бачите прогрес ЗСУ в їхніх контрнаступах у Донецьку, Харкові, Херсоні, Луганську та інших місцях. Українські військові билися там надзвичайно добре", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від НАТО більше систем ППО

Американський генерал наголосив, що у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі обговорювали надання Україні протиповітряної оборони, ствольної артилерії, танків, бойових машин піхоти й бронетранспортерів.

"Ці системи й пов'язані з ними боєприпаси мають вирішальне значення для продовження української боротьби. І ЗСУ використають цю зброю добре", ‒ резюмував він.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

Про додаткове озброєння повідомило міністерство оборони Німеччини на зустрічі у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі.

Mars II є німецьким аналогом HIMARS. Дальність польоту – 40 км. Боєприпас здатний пробити броню завтовшки до 140 мм.

Призначена для знищення скупчень живої сили і техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів і вузлів зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «"Росія платить дедалі більшу ціну" – генерал США про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі