четвер, 10 березня 2022 03:55

Росія може застосувати в Україні хімічну зброю - Білий дім

Росія може застосувати в Україні хімічну зброю - Білий дім
У США заговорили про хімічну зброю проти України. Фото: DR

Сполучені Штати побоюються, що Росія "під прикриттям чужого прапора" може застосувати в Україні хімічну зброю.

Про це сказала речниця Білого дому Джен Псакі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти готуються до нападу на Київ

Псакі спростувала брехливі заяви російських пропагандистів брехні щодо нібито наявності американських лабораторій з розробки біологічної та хімічної зброї в Україні. За її словами, після таких висловлювань Москви необхідно бути пильними, оскільки Росія може використовувати хімічну або біологічну зброю під прикриттям "чужого прапора".

"Тепер, коли Росія зробила ці неправдиві твердження, а Китай, здавалося б, підтримав цю пропаганду, ми всі повинні дивитися на те, щоб Росія могла застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні або створити операцію під фальшивим прапором із її використанням", — пише Псакі.

Речниця Білого дому переконана, що такими заявами Кремль намагається виправдати свій "неспровокований і невиправданий напад" на Україну.

Вона наголосила, що саме Росія продовжує підтримувати режим Асада в Сирії, який неодноразово застосовував хімічну зброю; саме Росія тривалий час підтримує програму біологічної зброї, що порушує міжнародне право; саме Росія має тривалий і добре задокументований досвід використання хімічної зброї, зокрема спробах вбивства та отруєння політичних ворогів Путіна, таких як Олексій Навальний.

Раніше ще до російського вторгнення про можливість атак із використанням хімічної зброї попереджував держсекретар США Ентоні Блінкен.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія може застосувати в Україні хімічну зброю - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі