вівторок, 23 липня 2024 11:06

Російські війська тренуються використовувати пускові установки ядерних ракет

Російські війська тренуються використовувати пускові установки ядерних ракет
У Росії розпочались чергові навчання з використання ядерної зброї. Фото: novynarnia.com

У вівторок, 23 липня, війська РФ розпочали відпрацювання навичок використання мобільних пускових установок балістичних ядерних ракет "Ярс".

Це вже друге таке навчання російської армії цього місяця, пише Reuters.

У рамках тренувань розрахунки ракетних установок у басейні річки Волга, які розташовані приблизно за 700 км на схід від Москви, повинні переміститися на відстань понад 100 км та відпрацювати розгортання і маскування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США відповіли на нові ядерні погрози РФ

Навчання є продовженням аналогічних тренувань, які ракетні війська РФ провели на початку липня щонайменше у двох різних регіонах. Видання нагадує, що менш ніж два місяці тому Росія спільно з Білоруссю вже проводила навчання з розгортання тактичної ядерної зброї.

Міжконтинентальні балістичні ракети РС-24 "Ярс" можуть вражати цілі на відстані до 11 тис. км. Вони можуть бути встановлені не тільки у пускових шахтах, а й на вантажівках, що дозволяє використовувати їх як мобільні пускові ракетні установки у будь-якому місці.

Російський диктатор Володимир Путін навряд чи застосує ядерну зброю. Це призведе до великих політичних проблем для нього, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, Путін не застосує навіть тактичної ядерної зброї, якщо втратить контроль над Кримом.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська тренуються використовувати пускові установки ядерних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі