субота, 17 червня 2023 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські чиновники спиваються через ситуацію у країні – ЗМІ

Російські чиновники спиваються через ситуацію у країні – ЗМІ
Через ситуацію у країні російські політики та урядовці взялись пити. Фото: Pexels

За час повномасштабного вторгнення російські посадовці, політики та близькі до влади підприємці стали вживати більше алкоголю.

Наближені до Кремля, російського парламенту та регіональної влади джерела стверджують, що більшість відомих їм співробітників апаратів, представників уряду, публічних політиків та інших елітаріїв більше п'ють, пише "Верстка".

"Губернатори пропускають наради, вживають заборонені речовини. Наради зривають, бухими на заходах ходять. Гості з Москви в регіонах раніше гидували напиватися, а зараз – як востаннє", – каже один зі співрозмовників.

В адміністрації російського президента Володимира Путіна багато хто починає день зі склянки горілки. У деяких склянка перетворилася на пляшку.

Звик до алкоголю губернатор одного з регіонів у Центральному федеральному окрузі РФ, імені якого не розкривають

"Починається день або з його пошуків, або зі спроби розбудити його дзвінками. Є навіть спеціальна людина для пошуків. На робочих нарадах у першій половині дня губернатор лише тримає обличчя і сидить, як сніговик. Обідає з алкоголем і відтоді він уже не просихає", – стверджує джерело.

На випадок раптових візитів федерального начальства губернатора приводять до тями крапельницями і холодними ваннами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вже хочуть повернутися до загальновизнаних кордонів – ISW

Інший співрозмовник пояснює алкоголізм глави регіону "нервами через новини, тиск Кремля і місцевих еліт".

Віцегубернатор одного з регіонів Уралу сам зізнався журналістам "Верстки", що "бухає" і почав більше пити "з початком війни".

Багато говорять про залежність колишнього президента та заступника глави Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва. Співрозмовники ЗМІ підтвердили інформацію про це.

"Верстка" звертає увагу, що орієнтовно з березня 2023 року, особливо після появи новин про майбутній контрнаступ України і ордер на арешт Путіна політики та урядовці почали пити.

"Для застілля, навіть яке з дамами, тепер обов'язково купують значну кількість пляшок коньяку, горілки та віскі. Навіть жінки почали пити, не соромлячись, високопоставлені", – розповідають джерела.

На офіційних державних банкетах норму алкоголю розраховують по півтори-дві пляшки на людину. Раніше була "суворо одна", розповів "Верстці" наближений до Кремля політтехнолог.

Сам Путін алкоголь майже не вживає.

"Я вам більше скажу, він вкрай гидливо налаштований до тих, хто пиячить, до п'яниць, до несвіжих із ранку людей", – каже співрозмовник.

Російські військові вже починають тікати з окупованого Криму. Пори те, що кілька десантних кораблів все ще курсують у Чорному морі, російський флот почали переміщати у порт Новоросійська.

Той факт, що Росія свідомо знищила Каховське водосховище, яке критично важливе, зокрема, для забезпечення водою Криму, свідчить про те, що російські окупанти вже усвідомили, що і з Криму їм доведеться втекти.

Водночас створена російськими терористами катастрофа на ГЕС не зупинить Україну й українців. Про це у зверненні наприкінці 468-го дня війни повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Російські чиновники спиваються через ситуацію у країні – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі