середа, 07 червня 2023 21:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія починає прибирати свій флот з окупованого Криму – ISW

Росія починає прибирати свій флот з окупованого Криму – ISW
Росія починає прибирати свій флот з окупованого Криму. Фото: Известия

Російські військові вже починають тікати з окупованого Криму.

Пори те, що кілька десантних кораблів все ще курсують у Чорному морі, російський флот почали переміщати у порт Новоросійська. Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Голова Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк заявила, що російський флот почав перекодувати центри матеріально-технічного забезпечення в Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вивела в море кораблі Тихоокеанського флоту

Російські війська також відправляються до Краснодарського краю.

Аналітики ISW пояснили, що Росія почала перебазовувати Чорноморський флот на континент з двох причин – перша з них повʼязана з логістичними проблемами, а друга з нестачею боєприпасів.

Окремі кораблі заходять у порт Севасто́поля та курсують Чорним морем, проте загальний флот вже почали переміщувати до Новоросійська.

Також окупанти зіткнулись з проблемами через постійні атаки на логістичні центри та транспортні вузли на окупованих територіях півдня України.

"У російського диктатора Володимира Путіна це викликає "підвищену тривогу щодо безпеки", – зазначають аналітики.

Росія намагається вберегти від атак кораблі Чорноморського флоту РФ.

Командування частково перекидає судна із тимчасово окупованого Криму до Новоросійська Краснодарського краю, повідомили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Десантні кораблі ворога продовжують маневрувати у Чорному морі та заходити до Севастополя. Водночас вектор їхнього базування зміщується у бік Новоросійська.

Зараз ви читаєте новину «Росія починає прибирати свій флот з окупованого Криму – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі