четвер, 29 червня 2023 06:54

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ уперше визнала втрати після операції партизанів у Бєлгородській області

РФ уперше визнала втрати після операції партизанів у Бєлгородській області
Влада Росії вперше визнала втрати через операції партизанів на Бєлгородщині. Фото: "24 Канал"

Губернатор Псковської області РФ Михайло Ведерніков уперше визнав втрати серед росіян під час рейдів у Бєлгородській області підрозділів "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії".

У ході бойових дій на початку червня в РФ загинули щонайменше 14 російських загарбників із сусідньої Псковської області, заявив Ведерніков у відеозверненні в Telegram.

"Похорони проходили минулого і цього тижня. На жаль, це не останні жалобні заходи. На цей момент нам відомо як мінімум про 14 загиблих у ті дні", – розповів російський чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ визнало удар по Краматорську: що сказало

Ще 10 солдатів РФ потрапили у полон. Із них трьох уже повернули.

Міноборони Росії і бєлгородський губернатор про втрати в лавах російської армії на тлі операції проукраїнських повстанців у цьому регіоні воліють мовчати.

Російська пропаганда розповідає про нібито великі втрати серед бійців "Російського добровольчого корпусу" в Бєлгородській області.

Однак це лише вигадки. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Як відзначив представник ГУР, внаслідок подій в Бєлгородській області російська пропаганда зламалась, оскільки не може нормально пояснити ключові моменти навіть внутрішній аудиторії.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України.

Зараз ви читаєте новину «РФ уперше визнала втрати після операції партизанів у Бєлгородській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі