четвер, 10 лютого 2022 02:51

РФ офіційно підтвердила, що не буде брати участь у Мюнхенській конференції

РФ офіційно підтвердила, що не буде брати участь у Мюнхенській конференції
Росія не поїде до Мюнхена. Фото: Reuters

Офіційні представники Росії не братимуть участь у Мюнхенській конференції з безпеки (MSC) цього року.

"За інформацією МЗС Росії, російські офіційні особи на майбутньому 18-20 лютого поточного року засіданні Мюнхенської конференції з питань політики та безпеки з різних причин участі не братимуть", - сказала речник МЗС РФ Марія Захарова.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков раніше повідомив, що Володимир Путін не візьме участі у Мюнхенській конференції ні очно, ні з відеозв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина видворила російського дипломата за шпигунство

Мюнхенська конференція з безпеки пройде 18-20 лютого за участю приблизно 35 глав держав та урядів. Очікується, що США представлятимуть віце-президент Камала Харріс та держсекретар Ентоні Блінкен. Німецьку делегацію очолить канцлер Олаф Шольц. Також очікується участь президента України Володимира Зеленського.

2021 року Мюнхенська конференція з безпеки пройшла в онлайн-форматі через коронавірус. Офіційних представників РФ на захід не покликали вперше з 1995 року.

Зараз ви читаєте новину «РФ офіційно підтвердила, що не буде брати участь у Мюнхенській конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі