субота, 25 травня 2024 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ хоче захопити Україну, щоб воювати з НАТО - ISW

РФ хоче захопити Україну, щоб воювати з НАТО - ISW
Росія готується до війни з НАТО. Фото: glavcom.ua

Росія намагається завоювати Україну, щоб використати її ресурсний потенціал для ймовірної війни з країнами НАТО.

Москва розглядатиме все, окрім капітуляції України, як екзистенційну загрозу для здатності РФ вести війну з Альянсом. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські військові лідери, які планують війну проти НАТО, повинні будуть припустити, що Україна може вступити в таку війну від імені Альянсу, незалежно від статусу членства України в НАТО", - зазначають аналітики.

В ISW вважають, що фронт із НАТО вздовж усього західного кордону Росії з Європою, ставить перед російськими військовими серйозні виклики. Натомість поразка України дозволила б агресору розгорнути власні сили вздовж усього східного флангу Європи від Чорного моря до Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати РФ перевищили 500 тис. - нові дані Генштабу

"Перемога в Україні не лише усунула б загрозу України як потенційного супротивника під час можливої війни з НАТО, але й забезпечила б Росію додатковими ресурсами та людьми, необхідними для широкомасштабної конфронтації з Альянсом", - йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, незалежно від того, як перемога Росії розділить Україну між російською анексією та підконтрольною Кремлю маріонетковою державою, яка стане наслідком бажаної для диктатора Володимира Путіна зміни режиму, Росія отримає доступ до мільйонів людей, яких вона зможе примусити до військової служби, а також до більшої частини ресурсів і промислового потенціалу України.

"Тому Путін і Кремль, ймовірно, розглядають перемогу в Україні як передумову для ведення війни з НАТО. А будь-яке припинення вогню або врегулювання шляхом переговорів, що не передбачає повної капітуляції України, - як тимчасову паузу в їхніх зусиллях зі знищення незалежної української держави", - зазначають в ISW.

Російські окупанти використають будь-яке припинення вогню для підготовки до нових наступальних операцій в Україні.

РФ могла б використати припинення вогню для підготовки сил, більш придатних для проведення наступної серії атак. Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче захопити Україну, щоб воювати з НАТО - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі