понеділок, 11 квітня 2022 14:31

РФ хоче судитися з країнами Заходу, якщо ті оголосять їй дефолт

РФ хоче судитися з країнами Заходу, якщо ті оголосять їй дефолт
Росія каже, що Захід штучно створює дефолт. Фото: pixabay.com

Росія готова звертатися до суду, якщо країни Заходу оголосять їй дефолт через відсутність виплат за єврооблігаціями у валюті.

У Мінфіні РФ кажуть, що Захід штучно створює "рукотворний дефолт". Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Сілуанов, пише російське видання "Известия".

Він запевнив, що країна-окупантка зробила "все можливе", щоб в умовах санкцій розплатитися за євробондами в тих валютах, в яких здійснювалися запозичення. Поскаржився, що валютні рахунки Мінфіну РФ були заморожені, як і золотовалютні резерви Центробанку.

"Проте ми до останнього моменту навіть в цих умовах проводили наші розрахунки в доларах за своїми зобов'язаннями, отримуючи ліцензії, дозволи на використання наших валютних коштів", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна вирішили покарати Google, щоб росіяни не гуглили про дефолт

Росія вперше розплатилася за євробондами в рублях, бо минулого тижня влада США заблокувала чергові виплати в доларах.

Сілуанов сказав, що Захід намагається завдати шкоди іміджу РФ, "дефолт - це удар по іміджу країни як надійного позичальника".

"Звичайно, ми будемо судитися, тому що ми зробили всі необхідні дії для того, щоб інвестори отримали свої виплати. Ми будемо пред'являти в суді наші платіжки, що підтверджують наші старання заплатити як у валюті, так і в рублях. Це буде непростий процес", - заявив він.

В які судові структури звертатиметься влада країни-загарбниці, Сілуанов не сказав.

Рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Росії до SD/SD в іноземній валюті. Це означає "вибірковий дефолт". Водночас рейтинг у національній валюті залишається на рівні CC/C, однак з негативним прогнозом.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче судитися з країнами Заходу, якщо ті оголосять їй дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі