середа, 13 жовтня 2021 09:40

Рейтинг президента Джо Байдена різко падає

Рейтинг президента Джо Байдена різко падає
Середній рейтинг схвалення президента Байдена - 43%, а рейтинг Обами за той же період колись був 53% / Getty Images

Рейтинг схвалення роботи президента США Джо Байдена на 10% нижчий, ніж у його колишнього боса, експрезидента Барака Обами, за той же період президентства 2009 року.

Згідно з опитуванням RealClearPolitics або RCP, рейтинг схвалення Обами в жовтні 2009-го був 53%, а рейтинг несхвалення - 40%. Всі вісім років президентства Обами Байден був віцепрезидентом. Зараз Байден має середній рейтинг схвалення 43%, а несхвалення 52,3%. Про це пише New York Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони США Ллойд Остін збирається в Україну

Середні значення, розраховані RCP, взяті з різних опитувань, зокрема проведених Fox News, Gallup, Reuters/Ipsos, Rasmussen і Monmouth.

Рейтинг схвалення Байдена неухильно знижується відтоді, як вступив на посаду в січні. Його адміністрація не надто успішно намагається впоратися з безліччю викликів і робить багато грубих помилок, починаючи з безладного виведення військ з Афганістану й закінчуючи рекордним потоком нелегальних іммігрантів через південний кордон США.

У міру того, як схвалення роботи Байдена падає, рейтинг схвалення іншого його попередника, колишнього президента Дональда Трампа, зростає. Зараз його рейтинг випередив Байдена на 2%. Згідно з опитуванням, проведеним CAPS/Harris Poll минулого місяця, 48% американців позитивно ставляться до Трампа, і 46% до Байдена.

Перекладач-афганець Аман Халілі, який свого часу допоміг врятувати президента США Джо Байдена, покинув Афганістан із сім'єю.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг президента Джо Байдена різко падає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі