вівторок, 16 січня 2018 10:32

Розповіли, хто стане новим прем'єр-міністром у РФ після виборів

Розповіли, хто стане новим прем'єр-міністром у РФ після виборів
Антон Вайно може змінити Дмитра Медведєва на посту прем'єр-міністра. Фото: novostipmr.com

Антон Вайно, глава адміністрації президента РФ, може змінити Дмитра Медведєва на посту прем'єр-міністра після виборів глави Росії в березні 2018 року.

А також вже намічаються контури майбутнього кабінету міністрів, куди можуть бути запрошені кілька успішних губернаторів, пише видання Znak.com.

Співрозмовник видання, близький до великого промислового холдингу, розповів, що Вайно як прем'єр-міністр обговорюється вже досить давно. Зазначає, що серед бізнесу таке рішення буде сприйнято в цілому добре: "Вайно показав себе як дуже практичний, технічний, далекоглядний керівник. У нього широкий кругозір і в цілому більш жорсткий, ніж у Медведєва, стиль управління". І сподівається - такий прем'єр покінчив би з "зайвим лібералізмом" в уряді.

Важливою якістю Вайно називають те, що він не висловлює особистих політичних амбіцій і не претендує на те, щоб мати самостійність або політичну суб'єктність.

А Медведєв після виборів може перейти на посаду керівника об'єднаного Конституційного і Верховного судів. Ідея створити "суперсуд" обговорюється останні років 7, періодично наштовхуючись на опір юридичної спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі висміяли Медведєва під час різдвяної церковної служби

Журналісти підкреслили: "Якщо новий "суперсуд" буде створений, посада його голови може стати солідною компенсацією за втрату Медведєвим поста прем'єра. Така структура теоретично має владу навіть більшу, ніж президентська - хоча в наш час судова гілка влади фактично є відносно слабкою".

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що відчуває "особливу гордість за те, що мешканці Криму вперше візьмуть участь у виборах президента РФ". Про це він заявив на з'їзді партії "Єдина Росія". "Вибори призначено на 18 березня - день "повернення Криму і Севастополя до складу Росії", - нагадав Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, хто стане новим прем'єр-міністром у РФ після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі