вівторок, 25 червня 2024 11:36

Радники запропонували Трампу план припинення війни в Україні - ЗМІ розкрили деталі

Радники запропонували Трампу план припинення війни в Україні - ЗМІ розкрили деталі
Радники колишнього президента США Дональда Трампа розробили план припинення війни в Україні. Фото: gettyimages.com

Україна отримає більше американської зброї, лише якщо вступить у мирні переговори з РФ.

Такий план припинення війни запропонували Дональду Трампу у разі його перемоги на виборах у США два ключові радники Кіт Келлогг і Фред Флейц. Про це повідомляє Reuters.

Разом з тим США попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України, зазначив Келлогг, який є генерал-лейтенантом у відставці та одним з радників Трампа з питань національної безпеки.

Згідно з цим планом, під час мирних переговорів передбачається припинення вогню на основі переважаючих ліній зіткнення. Флейц заявив, що колишній президент позитивно відреагував на таку стратегію.

"Я не стверджую, що він погодився з нею або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати зворотній зв'язок, який ми отримали", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов оптимістично ставиться до можливої перемоги Трампа на виборах в США

Однак прессекретар Трампа Стівен Чунг заявив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені самим колишнім президентом або уповноваженими членами його передвиборчої кампанії.

За даними журналістів, стратегія Келлогга і Флейца є найбільш детальним планом, розробленим соратниками Трампа, який заявив, що зможе швидко врегулювати війну в Україні, якщо переможе на виборах. Це ознаменувало б кардинальну зміну позиції США щодо війни.

Основні елементи плану були викладені в загальнодоступній дослідницькій роботі, опублікованій "Інститутом політики "Америка понад усе". Келлог заявив, що в разі перемоги Трампа на виборах буде вкрай важливо швидко посадити Росію і Україну за стіл переговорів.

"Ми говоримо українцям: ви повинні сісти за стіл переговорів, і якщо ви не сядете за стіл переговорів, підтримка з боку Сполучених Штатів припиниться. А президенту Росії Володимиру Путіну: ви повинні сісти за стіл переговорів, а якщо ви не сядете за стіл, то ми дамо українцям все необхідне, щоб вбити вас на полі бою", – розповів Келлог.

Москву також можна примусити до переговорів, відклавши на тривалий час обіцянку членства України в НАТО.

При цьому Флейц підкреслив, що Україні не потрібно формально поступатися територією Росії, згідно з їхнім планом. Проте, за його словами, Київ навряд чи зможе відновити ефективний контроль над усією своєю територією в найближчій перспективі.

"Наше занепокоєння викликає те, що ця війна перетворилася на війну на виснаження, яка вб'є ціле покоління молодих людей", - сказав радник.

За планом Келлога і Флейца, для досягнення тривалого миру потрібні додаткові гарантії безпеки для України. Флейц додав, що "озброєння України до зубів", ймовірно, буде ключовим елементом.

Дональд Трамп заявив, що не збирається відправляти американські війська в Україну у разі, якщо він знову очолить Білий дім.

А на черговому передвиборчому заході у Детройті Трамп вкотре розкритикував масштаби підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «Радники запропонували Трампу план припинення війни в Україні - ЗМІ розкрили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі