пʼятниця, 16 червня 2023 04:51

Путіну хочуть допомогти уникнути покарання: що включає африканський "мирний план"

Путіну хочуть допомогти уникнути покарання: що включає африканський "мирний план"
Африканські країни запропонували мирні ініціативи для Росії та України. Скріншот із відео

Африканські лідери приготували для України та Росії свій "мирний план".

Пропоновані ними кроки включають: відведення військ РФ, виведення тактичної ядерної зброї РФ з Білорусі, зупинення дії ордера Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна та ослаблення введених щодо Росії санкцій, пише Reuters після ознайомлення з проєктом рамкового документу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про підтримку "африканського мирного плану"

Наступним кроком має стати угода про припинення бойових дій за підсумками переговорів між Росією та Заходом, йдеться у документі.

Українське військово-політичне керівництво неодноразово заявляло, що переговорів із Росією чи припинення вогню не може бути без повного виведення російських окупантів із території України, а також військової поразки Москви.

13 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що провів розмову з президентом ПАР Сирілом Рамафосою, в якій підкреслив, що "кожен, хто допомагатиме агресору зброєю, буде співучасником з усіма наслідками".

16 травня Рамафоса сказав, що провів "окремі телефонні переговори" з Путіним та Зеленським, у яких представив спільну ініціативу Замбії, Сенегалу, Конго, Уганди, Єгипту та ПАР.

Низка країн, які нібито займають нейтральну позицію щодо війни в Україні, запропонували мирні ініціативи. Ідеться про КНР, Бразилію та групу країн Африки. Більшість їхніх ініціатив пропонують Україні піти на поступки.

Київ такі пропозиції відкидає та просуває власну формулу миру. Вона передбачає повне виведення російських військ та надання гарантій безпеки у радіаційні, ядерній, продовольчій та енергетичній сферах.

Зараз ви читаєте новину «Путіну хочуть допомогти уникнути покарання: що включає африканський "мирний план"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі