вівторок, 22 березня 2022 02:53

Путін змушений ризикувати - Байден про застосування Росією гіперзвукових ракет

Путін змушений ризикувати - Байден про застосування Росією гіперзвукових ракет
Байден підтвердив використання Росією гіперзвукових ракет в Україні. Фото: GLP

Президент США Джо Байден підтвердив, що Росія застосувала проти України гіперзвукові ракети.

Про це пише CNN.

Раніше американські посадовці уникали прямої відповіді на це запитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вже не може вести повноцінну війну - можлива низка терактів - Грозєв

За словами Байдена, боєголовка гіперзвукової ракети нічим не відрізняється від інших ракет і єдина перевага гіперзвукової перед ними – складність перехоплення.

Президент РФ Володимир Путін змушений ризикувати, вважає Байден. Диктатор не розраховував зіткнутися з таким опором та стійкістю українців.

Сполучені Штати направили Україні та союзникам по НАТО в регіоні "значну військову допомогу", відправлена зброя дозволяє знищувати танки, гелікоптери та літаки супротивника, додав Байден.

"Ідея щодо того, що в них недостатньо сучасних ресурсів, просто не відповідає дійсності. Я не збираюся витрачати час на те, щоб вдаватися до подробиць, але суть у тому, що у них є все необхідне, щоб робити те, що вони роблять", - зазначив він.

Джо Байден також попередив, що РФ не відмовиться від ідеї "операції під чужим прапором" та можливості застосування в Україні хімічної зброї.

"Щоразу, коли він (Путін – ред.) починає говорити про щось, що, на його думку, збираються зробити НАТО, Україна чи Сполучені Штати, це означає, що він сам готує це. Це не жарт", - наголосив президент США.

19 березня Росія застосувала проти України гіперзвукові ракети.

Росія вдарила по підземному складу ракет та авіаційних боєприпасів України у селищі Делятин на Івано-Франківщині. Використали для цього гіперзвукові ракети "Кинжал".

Зараз ви читаєте новину «Путін змушений ризикувати - Байден про застосування Росією гіперзвукових ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі