вівторок, 21 грудня 2021 14:53

Путін заходився лякати Захід зброєю

Путін заходився лякати Захід зброєю
Путін знову скаржиться на "недружні дії" стосовно Росії. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін пригрозив Заходу військовою технікою.

Сказав про це під час виступу в міністерстві оборони.

Путин заявив, що США "маніпулюють" міжнародним правом і "виходять із міжнародних договорів, які їм стають нецікавими". Скаржився на розширення НАТО на схід і загалом призначив Захід "винним у напруженості у Європі".

"У разі продовження агресивної лінії західних колег ми вживатимемо адекватних відповідних військово-технічних заходів. На недружні кроки - жорстко реагувати. Хочу підкреслити - маємо на це повне право", - сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерка оборони Німеччини закликала посилити санкції проти Путіна

Додав, що в разі розміщення в Україні ракет США й НАТО час їхнього летіння до Москви становитиме 7-10 хв., а гіперзвукових ракет - 5 хв.

17 грудня Головне управління розвідки Мініоборони України заявило, що російські окупанти на Донбасі обладнують нові основні й запасні вогневі позиції біля лінії розмежування. Також бойовики озброюються важкою технікою: танками, мінометами, гаубицями й самохідними артилерійськими установками.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис. військовослужбовців і готується до вторгнення наприкінці січня - на початку лютого 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Путін заходився лякати Захід зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі