середа, 11 вересня 2024 04:39

Путін висунув Туреччині безпрецедентні умови для свого візиту - ЗМІ

Путін висунув Туреччині безпрецедентні умови для свого візиту - ЗМІ
Візит Путіна до Туреччини можливий за виконання низки умов. Фото: росЗМІ

Очільник Кремля Володимир Путін хоче, щоб під час візиту до Туреччини його літак супроводжували російські винищувачі.

Російський диктатор побоюється, що Україна може збити його літак у повітрі. Про це повідомляє Middle East Eye із посиланням на джерела.

Ця вимога Москви, а також, можлива посадка російських винищувачів на території Туреччини, і є причиною того, що візит Путіна до Анкари постійно відкладається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині підтвердили прагнення вступити у БРІКС

Крім того, системи протиповітряної оборони НАТО в країні можуть сприймати такі літаки як ворожі цілі. Однак Туреччина навряд чи закриє системи НАТО, щоб задовольнити запит Росії.

Під час останніх обговорень візиту російські та турецькі офіційні особи обговорювали прибуття Путіна в перший тиждень жовтня. Проте забаганка російського диктатора робить планування та організацію візиту дуже малоймовірними, додав співрозмовник видання.

Двоє колишніх турецьких послів, які раніше були тісно залучені до дипломатичного протоколу навколо візитів глав іноземних держав, назвали російський запит "дуже незвичайним".

"Турецький уряд може надіслати винищувачі для супроводу глав іноземних держав в якості жесту. Проте я не можу пригадати жодного візиту, де глави іноземних держав хотіли б взяти з собою винищувачі своєї країни", - сказав один із колишніх послів.

Проте російські вимоги не обмежуються лише винищувачами.

Російські чиновники також скаржаться, що три найбільші готельні заклади в Анкарі – Hilton, Sheraton і JW Marriott – належать США.

Москва, за словами обізнаних людей, вважає американські готельні мережі небезпечними для глави російської держави.

Тож російський очільник хоче, аби Анкара надала для нього урядовий гостьовий будинок, що є дуже незвичайним і безпрецедентним.

Востаннє Путін відвідував Анкару у 2014 році.

На відміну від інших країн НАТО, Туреччина не запроваджує санкції проти Росії через її вторгнення в Україну.

Більше того, Туреччина не обмежувала торгівлю з Росією чи контрольованими Москвою територіями України.

Зараз ви читаєте новину «Путін висунув Туреччині безпрецедентні умови для свого візиту - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі