понеділок, 21 травня 2018 09:19

Путін використовує "брудні гроші" проти інтересів Великої Британії - доповідь парламенту

Путін використовує "брудні гроші" проти інтересів Великої Британії - доповідь парламенту
Британський парламент наголошує, що через бізнес у Лондоні Москва поширює свій вплив на Захід. Фото: АР

Приховані в британських активах російські кошти заважають уряду Великої Британії прийняти жорстку позицію щодо агресивної зовнішньої політики Москви та підтримують кампанію президента Володимира Путіна з підриву міжнародної системи.

Про це йдеться у доповіді британського парламенту "Золото Москви: російська корупція у Великій Британії", передає Reuters.

Зазначається, що після розвалу СРСР Велика Британія стала столицею масового зберігання готівки російських олігархів.

"Масштаб збитків, які ці "брудні гроші" можуть завдати зовнішньополітичним інтересам Великої Британії, нівелює користь від російських угод", - наголосив депутат Том Тагендгет.

Він наголосив, що через бізнес у Лондоні Москва поширює свій вплив на Захід. І Путін користується цим, "щоб корумпувати наших друзів, послабити наші альянси та знищити віру в наші інститути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія готується до кіберудару по Росії

Велика Британія має намір детально вивчити розміщені в країні активи російських олігархів і чиновників. Якщо власник активів не зможе прояснити походження коштів на їх покупку, активи будуть конфісковані.

Зараз ви читаєте новину «Путін використовує "брудні гроші" проти інтересів Великої Британії - доповідь парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі