неділя, 17 липня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін, імовірно, наказав захопити Харків і всю область – ISW

Путін, імовірно, наказав захопити Харків і всю область – ISW
В Інституті вивчення війни заявили, що Путін міг доручити захопити Харківщину. Фото: 24tv.ua

Президент РФ Володимир Путін, імовірно, наказав захопити Харків і неокуповану частину Харківської області.

Але успіх Росії вкрай малоймовірний. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Поки що є лише непрямі й обмежені докази, які можуть вказувати на наказ Путіна захопити Харків і всю область", – зазначили аналітики й підкреслили, що поки до подібної тези треба ставитися як до гіпотези, а не оцінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нового вторгнення: у Білорусі людям обмежили доступ до лісів

Експерти зазначають, що з 26 червня росіяни намагаються захопити Дементіївку, село на півночі від Харкова, яке має обмежене значення для захисту РФ від наступальних українських дій.

16 липня українська військова розвідка опублікувала перехоплення розмови: у ньому російський військовий скаржиться, що його командиру байдуже до втрат, адже він хоче лише дістатися Харкова.

Аналітики зазначили, що російські гауляйтери з тимчасово окупованих територій Харківської області почали співпрацювати з ватажками терористичної організації ЛНР, що свідчить про спроби Росії створити умови для довгострокової окупації.

"Найближчими днями армія Росії, можливо, активізує спроби атак на півночі від Харкова, але навряд чи зможе досягти серйозних територіальних успіхів. В ISW додали, що РФ продовжує бити з артилерії вздовж усієї лінії зіткнення", – стверджують експерти.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу проінспектував угруповання військ "Південь" і "Центр", які воюють проти України. Він доручив нарощувати дії на всіх операційних напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Путін, імовірно, наказав захопити Харків і всю область – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі