вівторок, 23 липня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін узаконює переслідування незгідних з війною і його політикою - ISW

Путін узаконює переслідування незгідних з війною і його політикою - ISW
У Росії узаконюють переслідування будь-кого, хто не згодний з політикою російського диктатора. Фото: pixabay.com

У Росії розширюють офіційне визначення екстремізму у межах зусиль Москви щодо кримінального переслідування та стримування внутрішньої опозиції.

Проєкт нової російської так званої контртерористичної стратегії кодифікує терміни, щоб узаконити переслідування тих, хто не згідний з політикою Кремля і його війною проти України, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"22 липня МВС РФ опублікувало проєкт нової російської антитерористичної стратегії, в якому встановлюються правові визначення понять "русофобія" і "ксенофобія", а також змінюються визначення понять "радикалізм", "протидія екстремізму" та "суб'єкти протидії екстремізму". Ці визначення значно розширюють можливості Кремля щодо кримінального переслідування будь-кого, хто виступає проти його політики, класифікуючи внутрішню опозицію за низкою туманних і широких визначень", - йдеться у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не путінська основа, але за участі РФ" - Боррель зробив гучну заяву про другий мирний саміт

Опозиція до поточних дій та структури російського уряду визначатиметься як етнічна нетерпимість щодо росіян, які підтримують політику Кремля і війну проти України.

Москва прагне використати ці визначення та подальше судове переслідування, щоб заслужити прихильність російських ультранаціоналістів, вважають в ISW.

"Кремль, імовірно, схилятиметься до наративів та ідеологій, які сприяють внутрішньому націоналізму, щоб створити інформаційні умови для своїх тривалих військових дій в Україні та майбутньої ворожості до інших держав, які російський диктатор Володимир Путін вважає "русофобськими", - сказано в повідомленні.

Уряд Російської Федерації розробляє систему запобігання виїзду з країни мобілізованих і потенційних призовників у російську армію. Росія щорічно проводить два призови на військову службу, щорічно закликаючи понад 250 тис. осіб для проходження року обов'язкової військової служби, повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Путін узаконює переслідування незгідних з війною і його політикою - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі