вівторок, 27 червня 2023 04:33

"Путін став слабшим і більше не схожий на боса мафії" – Маккарті

"Путін став слабшим і більше не схожий на боса мафії" – Маккарті
Президент РФ Володимир Путін став слабшим. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін виглядає слабким.

Це показав заколот, який вчинив лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, вважає спікер Палати представників Конгресу США та лідер республіканської більшості Кевін Маккарті, передає "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США продовжать тиск на ПВК "Вагнер"

"Незалежно від того, що там сталося, Путін значно слабший. І Путін виглядає іншою людиною. Я завжди вважав, що Путін схожий на боса мафії, а ви сьогодні бачите це… Він просто не такий, коли на нього дивишся", – сказав Маккарті.

На його думку, Путін, яким він його знав, ніколи б не дозволив Пригожину зайти так далеко у критиці самого Путіна та військового керівництва.

"Згадайте, що він видав буквально пару днів тому: (причини) вторгнення в Україну були брехнею. Він (Путін) брехав людям. А дивіться, як народ піднімається і підтримує Пригожина. І ця його здатність підібратися так близько до Москви, коли його не знешкодили повітряні війська, це має лякати Путіна", – сказав Маккарті.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

ФСБ продовжує розслідувати справу про заколот. Пригожину загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. І це тільки за статтею про заколот.

Зараз ви читаєте новину «"Путін став слабшим і більше не схожий на боса мафії" – Маккарті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі