четвер, 09 листопада 2023 06:37

Путін перед виборами намагатиметься не говорити про війну - ISW

Путін перед виборами намагатиметься не говорити про війну - ISW
Президент РФ Володимир Путін готується до своєї виборчої кампанії. Фото: slovoidilo.ua

Російський диктатор Володимир Путін під час своєї виборчої кампанії уникатиме концентрації уваги на війні в Україні.

Він швидше зосередиться на "стабільності Росії" і критиці Заходу. Про це у новому огляді пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що 8 листопада російське видання Meduza повідомило, що два джерела, близькі до адміністрації президента Росії, заявили, що президентська кампанія має на меті показати Путіна як лідера, який зробив Росію "островом спокою".

Джерела видання також стверджували, що рейтинги Путіна зростають після промов, в яких він критикує Захід, і що російська пропаганда сприятиме цьому, все частіше озвучуючи історії про "труднощі" в західних країнах і нібито нездатність Сполучених Штатів підтримувати Україну та Ізраїль одночасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова російської розвідки видав справжній план Путіна

Видання Meduza також повідомило, що в кампанії обговорюватиметься війна в Україні лише за умови "дуже серйозного успіху Росії на фронті, а не продовження "позиційної війни".

Путін нібито готується оголосити про свою передвиборчу кампанію цього місяця, і російські джерела постійно вказують на те, що вона не буде активно пропагувати війну в Україні.

За словами аналітиків, підтримувана Кремлем партія "Єдина Росія" нібито усвідомила, що використання війни в Україні у своїй передвиборчій кампанії напередодні виборів до Державної думи у вересні 2023 року було неефективною.

Однак, як зазначають аналітики, занепокоєння Кремля і "Єдиної Росії" щодо внутрішньої підтримки війни не свідчить про те, що ця партія або домінування Путіна в російській політиці стикається із потенційною загрозою на майбутніх президентських виборах.

"Така підготовка кампанії, якщо вона відбудеться, подвоїть відмову Путіна налаштувати російське суспільство на воєнний стан і може збільшити інформаційні витрати, необхідні для підтримки довгострокових військових зусиль в Україні", - йдеться у повідомленні.

Президент Росії Володимир Путін хоче встановити нову "архітектуру безпеки" в Європі. Він прагне розширити сферу впливу РФ, сказав глава естонської розвідки Антс Ківісельг.

Ківісельг нагадав, що у грудні 2021 року Путін оголосив Заходу ультиматум. Він хоче, щоб НАТО відійшло до кордонів 1997 року.

Зараз ви читаєте новину «Путін перед виборами намагатиметься не говорити про війну - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі