субота, 08 червня 2024 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін озвучив "теорію перемоги" в Україні - ISW

Путін озвучив "теорію перемоги" в Україні - ISW
Російський диктатор Володимир Путін налаштований на довготривалу війну проти України. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі 7 червня, сформулював "теорію перемоги" РФ в Україні.

За його словами, вона передбачає продовження російського "поступового" наступу протягом невизначеного часу. Це вказує на плани РФ вести війну на виснаження, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Путін, зокрема, планує не давати Україні проводити успішні контратаки. Його "теорія перемоги" також ґрунтується на ідеї про здатність РФ подолати західну допомогу Україні та на припущенні, що партнери перестануть допомагати Києву.

Аналітики оцінили заяви Путіна про те, що РФ нібито може "видавити" українські війська з усіх земель, які вона хоче окупувати. Такі цілі передбачають, що Україна не отримуватиме нову техніку та не проводитиме мобілізацію для перехоплення ініціативи на фронті. Оскільки добре забезпечені українські сили здатні перешкодити російським військам домогтися навіть незначних тактичних успіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін змінив риторику про ядерну зброю та "червоні лінії" - аналітики

"Російські сили зараз використовують ініціативу, щоб диктувати темп бойових дій, який призводить до втрат, що приблизно дорівнюють або трохи менші за кількість нових сил, що дає змогу російським силам підтримувати загальний темп наступу в Україні", - йдеться у повідомленні.

Путін і російське військове командування, ймовірно, вважають, що чисельна перевага Росії в живій силі й техніці дасть змогу країні підтримувати цей рівень поповнення сил і розміщувати необхідну техніку для підтримки "повзучого" наступу протягом невизначеного часу.

За оцінками аналітиків, ця стратегія багато в чому залежить від здатності РФ зберегти ініціативу на всьому фронті, яку українські сили можуть перехопити, якщо отримають достатню допомогу від Заходу і вирішать свої проблеми з людськими ресурсами.

При цьому диктатор не уточнив, яких конкретних цілей, на його думку, вдасться досягти через поступові тактичні успіхи Росії і яка територія має перебувати під контролем РФ.

Однак, нинішні темпи російського наступу дають змогу припустити, що окупанти можуть досягати значущих цілей протягом багатьох місяців, якщо не років. Відмова озвучувати чіткі територіальні цілі в Україні спрямована на виправдання "безстрокових повзучих наступальних операцій".

Аналітики підкреслюють важливість систематичної допомоги Заходу Україні, щоб зривати масштабні російські операції.

"Перемога України завжди була можлива, доки Захід залишається прихильним до цієї мети", - наголошують в ISW.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ готова до переговорів з Україною на тих умовах, про які домовлялись у Стамбулі.

За словами диктатора, на можливих переговорах потрібно виходити з реалій сьогодення. Про це він повідомив на пітерському міжнародному економічному форумі.

Зараз ви читаєте новину «Путін озвучив "теорію перемоги" в Україні - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі