субота, 15 липня 2023 06:15

Путін хоче зберегти групу "Вагнера" ‒ ISW

Путін хоче зберегти групу "Вагнера" ‒ ISW
Російський диктатор Володимир Путін хоче зберегти "вагнерівців" як бойову одиницю. Фото: korrespondent.net

Диктатор РФ Володимир Путін хоче зберегти ПВК "Вагнер" як бойове угруповання навіть після збройного повстання найманців минулого місяця.

Однак, він прагне відокремити засновника компанії Євгена Пригожина від її керівництва та сил. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на заяву керівника Кремля в інтерв'ю російському агентству новин "КоммерсантЪ" від 13 липня. Він підтвердив, що 29 червня зустрівся з Пригожиним і 35 командирами "вагнерівців".

Путін стверджував, що він запропонував бойовикам можливість служити під керівництвом командира з позивним "Сєда", який командував "вагнерівцями" протягом останніх 16 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" тренують білорусів

На думку експертів, це ще раз підтвердило їхню попередню оцінку про те, що Кремль прагне зберегти групу "Вагнера" як "згуртовану бойову силу, відділивши її від Пригожина".

Путін також стверджував, що багато командирів "вагнерівців" нібито "кивнули" у відповідь на його пропозицію, але Пригожин цього не бачив і заявив, що його найманці не погоджуються з рішенням.

"Путін, ймовірно, підкреслив таку реакцію, щоб показати Пригожина як проблему, на відміну від лояльних командирів "вагнерівців", ‒ зазначають аналітики.

А терорист Ігор Гіркін зазначив, що переказ Путіним зустрічі 29 червня зображує керівника Кремля таким, що поступився вимогам Пригожина, але остаточний результат зустрічі поки незрозумілий.

Відповідаючи на пряме питання пропагандистів про майбутнє угруповання "Вагнера" як бойової одиниці, Путін продовжував підтримувати абсурдне представлення про те, що в РФ нібито немає приватних військових компаній.

У той же час прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер заявив 14 липня, що "вагнерівці" не беруть участі у військових операціях в Україні в якихось суттєвих допоміжних чи бойових ролях.

Перед тим аналітики також зустрічали російські джерела, які підтверджували те, що сили "Вагнера" вже не воюють в Україні.

Російська влада продовжує розбиратися з наслідками військового заколоту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина. При цьому долю ПВК "Вагнер" все ще не визначили. Про це раніше повідомляв Інститут вивчення війни (ISW).

А російський диктатор Володимир Путін розповів про зустріч із "вагнерівцями", зазначивши, що юридично такої організації як приватна військова компанія "Вагнер" більше не існує.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче зберегти групу "Вагнера" ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі