вівторок, 07 березня 2023 20:06

Протести у Грузії: під парламентом країни сталися сутички
7

Під парламентом Грузії відбулися протести.
Фото: Скріншот
У Грузії відбулися протести
Під парламентом Грузії відбулися протести.
Під парламентом Грузії відбулися протести.
Під парламентом Грузії відбулися протести.

Під парламентом Грузії відбулися протести.

Мітингували проти ухвалення скандальних проєктів про "іноагентів". Сталися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ. Про це повідомила "Європейська правда".

Напруга зросла після того, як співорганізатори протесту закликали переміститися до усіх трьох виходів з парламенту.

Шеренги спецназу не дали цього зробити. Люди скандували "росіяни" і "раби". Поліція кілька разів застосовувала сльозогінний газ, поруч з парламентом помітили також водомет.

МВС Грузії опублікувало заяву, що акція "набула насильницького характеру" і що якщо протестувальники будуть ігнорувати вимоги поліції, до них "застосують пропорційну силу, як визначено законодавством, включно із спецзасобами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент звернувся до Грузії щодо Саакашвілі

Від поліції лунають заклики до протестувальників розійтися з попередженнями, що інакше можуть застосувати силу.

У самому парламенті невелика група опозиційних депутатів намагалися потрапити до кабінету спікера. Наполягаючи, що мають право вимагати негайної зустрічі з ним у зв'язку з тим, що відбувається під парламентом. Охорона не пропускала їх.

7 березня парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу". Законопроєкт наслідує російське законодавство про "іноагентів".

Розгляд проєкту став несподіванкою. Спершу планувалося, що його винесуть у залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Грузії: під парламентом країни сталися сутички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі