пʼятниця, 21 квітня 2023 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропаганда "підбадьорює" війська РФ перед наступом ЗСУ – британська розвідка 

Пропаганда "підбадьорює" війська РФ перед наступом ЗСУ – британська розвідка 
Українська армія готується звільняти захоплені Росією території. Фото: розміщене на 24tv.ua

Російська пропаганда намагається підняти бойовий дух своїх військ перед очікуваним контрнаступом Збройних сил України.

А тому – перебільшує важливість стану ґрунту на контрнаступальні дії. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 21 квітня.

Зараз на території України переважно вологі ґрунти й грязюка. І це, ймовірно, ускладнює військові операції для обох сторін, кажуть британські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топпропагандисти Путіна зможуть виставити поразку РФ "перемогою" – ГУР

"Утім, російські онлайн-ресурси скоріш за все перебільшують загальний вплив грязюки на спроможності українських сил у рамках своєї інформаційної операції, спрямованої на підвищення морального духу росіян і деморалізації тих, хто підтримує Україну, перед її очікуваним контрнаступом", – йдеться в огляді.

Союзники зазначили, що ближчими тижнями стан ґрунтів з точки зору ведення бойових дій покращиться. І більшою проблемою може стати буде мінна небезпека, на яку сторонам доведеться зважати під час усіх маневрів поза дорогами.

Збройні сили України вже проводять контрнаступальні дії на фронті. Серед них й оборона Бахмута на Донеччині, заявили в Міноборони 19 квітня.

Контрнаступ ЗСУ "буде неочікуваним сюрпризом" для РФ та українців, стверджують у Верховній Раді. Перші 24 год. контрнаступу української армії визначать її перемогу чи поразку, вважають закордонні експерти.

Західні аналітики прогнозують, що контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Зараз ви читаєте новину «Пропаганда "підбадьорює" війська РФ перед наступом ЗСУ – британська розвідка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі