середа, 19 квітня 2023 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Маляр заінтригувала інформацією про контранаступ ЗСУ

Маляр заінтригувала інформацією про контранаступ ЗСУ
Збройні сили України вже проводять контрнаступальні дії на фронті, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Фото: Суспільне

Збройні сили України вже проводять контрнаступальні дії на фронті, серед них й оборона Бахмута на Донеччині.

Також командування має декілька планів звільнення тимчасово захоплених територій від окупантів. Про це в ефірі телемарафону сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

"Говорити вузько про контрнаступ – це некоректно. Це величезний комплекс різних дій і заходів, які зараз здійснюють Сили оборони. Це насамперед підготовка людей до комплексу дій: і до оборонних, і до наступальних. Але все це разом можна називати заходами контрнаступальних дій", – сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший день контрнаступу ЗСУ визначить перемогу чи поразку армії – Foreign Policy

Вона зазначила, що у межах підготовки до контрнаступу військам потрібно сформувати резерви техніки, живої сили, розрахувати декілька варіантів дій.

За її словами, командування вже має кілька планів наступу, один з них оберуть за короткий термін і таким чином, щоб ворог не встиг до нього підготуватися.

Маляр додала, що оборона Бахмута, а також бої на інших напрямках фронту можна вважати контрнаступальними діями.

"Наші війська сьогодні успішно зупиняють ворога на інших напрямках, наступ йде на чотирьох основних напрямках з боку ворога: Бахмутський, Мар'їнський, Авдіївський, Лиманський. Там здійснюють активні штурмові дій наші ЗСУ і це теж контрнаступальні дії", – пояснила вона.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ Збройних сил України може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

11 квітня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські військові можуть піти в контрнаступ влітку. Раніше говорилося про старт операції навесні.

ЗСУ поки що не можуть розпочати контрнаступ, який був запланований на весну, оскільки не мають недостатньо зброї. Необхідна додаткова підтримка – боєприпаси й винищувачі, військові чекають надходження їх від партнерів, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Маляр заінтригувала інформацією про контранаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі