неділя, 12 березня 2023 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикордонники Білорусі звинуватили ДПСУ в залякуванні "манекеном Валерою"
Оновлено

Прикордонники Білорусі звинуватили ДПСУ в залякуванні "манекеном Валерою"
Манекен, який показали у сюжеті білоруські провладні журналісти. Фото: скріншот з відео

Білоруські прикордонники вчергове поскаржилися на українських колег.

Про "важке" життя прикордонників на заставі "Глушковичі" Гомельського району розповіли в сюжеті білоруського держтелеканалу ОНТ, передає "Зеркало".

Гомельський район Білорусі межує із Житомирською областю. Пропагандисти стверджують, що українські оборонці ображають білоруських прикордонників.

Білоруси, які проходять службу на заставі, начебто скаржаться на агресивні жести, образливі написи, листівки та аудіозаписи політичного характеру, дзвінки з погрозами оперативним черговим. Про зміст листівок та аудіозаписів, як і про характер погроз, журналісти не повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни планують масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні ‒ розвідка

Заступник начальника прикордонної застави "Глушковичі" Владислав Зенкович розповів, що бійці Держприкордонслужби України нібито встановили макет повішеного військовослужбовця у формі російської армії.

"Українські прикордонники назвали його Валерою. Вони вказали, що це військовослужбовець, убитий під Києвом. Це все з метою якогось залякування та психологічного тиску на військовослужбовців, які охороняють державний кордон нашої країни", – поскаржився Зенкович.

Оновлено о 9:44: у ДПСУ відреагували на скарги білоруських прикордонників.

"Ми не лякаємо, ми натякаємо…", – йдеться в повідомленні.

Напередодні річниці великого вторгнення РФ в Україну білоруські прикордонники поскаржилися на те, що українські колеги показують їм непристойні жести та мінують суміжні із РБ території.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники Білорусі звинуватили ДПСУ в залякуванні "манекеном Валерою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі