неділя, 27 жовтня 2024 22:27

Президентка Грузії не визнала виборів до парламенту і кличе людей на площі

Президентка Грузії не визнала виборів до парламенту і кличе людей на площі
Президентка Грузії назвала вибори російськими. Фото: Вікіпедія

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не визнала результати парламентських виборів та закликала людей вийти на масові протести.

Заявила, що вибори пройшли в умовах тотальної фальсифікації та стали конфіскацією голосів виборців, передає "Ехо Кавказу"

"Використовувалися всі методи, які ми бачили в різних країнах. Крім того, використовувалися сьогоднішні технології обілення фальсифікації. Ніколи такого не було. Ми стали свідками і жертвами російської спецоперації, гібридної війни, яка велася проти нашого народу, проти нашої країни", – заявила Зурабішвілі,

Назвала минуле голосування "російськими виборами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покаятися і примиритися – несподівана ініціатива проросійської партії у Грузії

"У нас відібрали інститут виборів, тому що після цих виборів дуже складно уявити, якими будуть вибори в майбутньому, якщо щось не зміниться. Вони відібрали наше конституційне право на вибір. Я не визнаю ці вибори. Ці вибори не можуть бути визнані. Це те саме, що визнання входження сюди Росії, підпорядкування Грузії Росії. Я приїхала в країну не для цього. Наші предки не для цього жили, і ми цього не приймемо. Ніхто не може забрати у Грузії європейське майбутнє", – додала вона.

Зурабішвілі закликала людей боротися за свій голос та прийти на площу Руставелі у понеділок, о 19:00, щоб оголосити всьому світу, що "ми не визнаємо ці вибори".

Керівна партія Грузії "Грузинська мрія" розмістила на своїх передвиборчих рекламних банерах фотографії руйнувань в Україні, завданих країною-агресоркою Російської Федерацією. На плакатах були написи "Ні війні" і перекреслені назви опозиційних партій Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Грузії не визнала виборів до парламенту і кличе людей на площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі