неділя, 27 жовтня 2024 23:02

Відмовились від мандатів: грузинська опозиція не визнала проросійських виборів

Відмовились від мандатів: грузинська опозиція не визнала проросійських виборів
Грузинська опзиція блокуватиме роботу парламенту. Фото.Freepik

Грузинська опозиція, а це партія "Коаліцію за зміни" та блок "Єдність", оголосила бойкот парламенту. Не визнали перемогу "Грузинської мрії".

Опозиційні лідери Нана Малашхія та Тіна Бокучава заявили, що вибори були сфальсифіковані, повідомляють "Грузия Online" та Formula .

"Я, Нана Малашхія, перший номер списку коаліції, прийшла в політику заради ідей і захисту інтересів країни. Сьогодні я відмовляюся від свого парламентського мандата", - каже опозиціонерка.

Зачитала список першої двадцятки вищезгаданої коаліції. Наголосила, що коаліція обов'язково боротиметься й далі за захист голосів, "поки в цій країні не почують голос народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС виступили із заявою щодо парламентських виборів у Грузії

Із заявою виступила і Тіна Бокучава. Сказала, що історичні вибори були вкрадені Іванішвілі з повним ігноруванням волі суспільства, що фактично було спецоперацією російського типу проти народу Грузії, який обрав європейське майбутнє.

"Звичайно, коли ми сказали, що не визнаємо результат виборів, це, звісно, ​​означає, що ми не збираємося приходити до парламенту", – сказала лідерка "Єдності".

За даними незалежних соціологічних служб, найбільшу підтримку серед проєвропейських опозиційних сил мають саме її блок та вищезгадана "Коаліція за зміни".

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не визнала результати парламентських виборів та закликала людей вийти на масові протести.

Зараз ви читаєте новину «Відмовились від мандатів: грузинська опозиція не визнала проросійських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі