неділя, 25 квітня 2021 11:03

Президент висловив співчуття родинам загиблих у підводному човні

Президент висловив співчуття родинам загиблих у підводному човні
Президент Джоко Відодо / Reuters

Президент Індонезії Джоко Відодо оголосив про загибель підводного човна KRI Nanggala-402 в Балійскому морі та висловив співчуття сім'ям екіпажу. На борту судна загинули 53 людини.

Підводний човен ВМС Індонезії перестав виходити на зв'язок під час навчань 21 квітня. Кілька днів тривала пошукова операція, але безуспішно. Про це пише "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі члени екіпажу затонулого підводного човна загинули

"Армія і флот змінили статус підводного човна з "втратив зв'язок" на "затонулий". Весь індонезійська народ глибоко сумує через цю трагедію", - заявив Відодо.

Підводний човен припинив виходити на зв'язок у середу, коли готувалася провести торпедне навчання. Після цього опустився на глибину 600-700 м. При цьому був розрахований на занурення не глибше ніж 500 м, а запаси кисню в ньому були обмежені.

У суботу стало відомо, що під час пошукової операції знайшли уламки човна неподалік від острова Балі. Серед знайдених речей була пляшка змазки для перископу і прилад, який використовується для захисту торпед.

У пошуковій операції підводного човна брали участь австралійський фрегат "Балларат" та американський розвідувальний літак "Посейдон".

Зараз ви читаєте новину «Президент висловив співчуття родинам загиблих у підводному човні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі