пʼятниця, 25 березня 2022 06:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Польщі відповів на погрози РФ нецензурним прислів'ям

Президент Польщі відповів на погрози РФ нецензурним прислів'ям
Президент Польщі Анджей Дуда. Фото: facebook.com/andrzejduda

Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував натяки російської сторони на те, що військова агресія РФ може обмежитися не лише територією України.

Про це повідомило TVP Info.

"У Польщі така приказка – нецензурна, правда: "не лякай, не лякай... (а то сам обробишся. – Gazeta.ua)", – сказав Дуда.

Додав, що поляки – це нація, яка ніколи ні на кого не нападала, особливо за останнє століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все можливо" - Кулеба про можливість Росії напасти на країни НАТО

"Але ми маємо бути готові до того, що хтось може захотіти на нас напасти. Я запевняю, наша батьківщина настільки велика, що місце поховати таких нападників точно знайдеться", – наголосив Дуда.

Він також закликав Москву припинити бомбардувати житлові будинки України, внаслідок чого гине цивільне населення. За його словами, розбомблений Київ місцями дуже нагадує польську столицю Варшаву 1944 року. Проте, на думку Дуди, припинення вогню скоріше зіграє на руку російській армії.

Польща висилає з країни близько 40 російських дипломатів за шпигунство. Список російських дипломатів, які, на думку польської влади, вели на території Польщі несумісну з Віденською конвенцією про дипломатичні стосунки діяльність, налічує близько 40 прізвищ. Це і співробітники посольства Росії у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Президент Польщі відповів на погрози РФ нецензурним прислів'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі