четвер, 14 липня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Чехії розповів, чи буде газове ембарго в новому пакеті санкцій проти РФ

Прем'єр Чехії розповів, чи буде газове ембарго в новому пакеті санкцій проти РФ
ЄС завершує роботу над сьомим пакетом санкцій. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Європейський Союз готує сьомий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Ймовірно, він міститиме заборону на експорт російського золота й усуне лазівки для обходу санкцій.

Про це розповів прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала в інтерв'ю, передає Reuters.

За його словами, санкції також мають розширити список товарів подвійного призначення, заборонених до експорту в Росію, і зачепити більше людей. Фіала стверджує, що Європейська комісія готується представити пакет найближчими днями, й держави-члени можуть схвалити його одразу після цього.

"Що проблематично – це включити енергію в санкції. Тому що має бути дотримано правило, що санкції повиннні більше впливати на Росію, ніж на країни, що запроваджують санкції", – додав Фіала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина не купуватиме вугілля та нафту РФ: назвали дати

Чеська Республіка, яка 1 липня взяла на себе шестимісячне головування в ЄС, є однією з тих країн, які залежать від Росії майже у всіх потребах у газі. Тож газового ембарго, ймовірно, не запроваджуватимуть.

"Думаю, що його там бути не повинно, тому що низка країн залежить від російського газу", – пояснив Фіала.

Раніше Bloomberg писало, що Євросоюз розробив план термінових заходів, щоб підготуватися до можливого припинення поставок газу з Росії.

Кремль може різко припинити постачання енергоресурсів до кінця року. Розроблений план допоможе знизити негативні наслідки від цього на третину. Документ планують затвердити 20 липня.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Чехії розповів, чи буде газове ембарго в новому пакеті санкцій проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі