середа, 17 липня 2024 09:27

Перебування Лаврова у США: Держдеп пояснив нюанси

Перебування Лаврова у США: Держдеп пояснив нюанси
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров перебуває в США на засіданні Радбезу ООН. Фото: glavcom.ua

Сполучені Штати Америки зобов'язані впускати на свою територію представників недружніх іноземних режимів для їхньої участі у заходах ООН.

Навіть, якщо проти таких осіб запроваджені санкції. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

Він відповів на запитання, як присутність російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова в Нью-Йорку та його головування в Радбезі ООН впливатиме на авторитет США, які запроваджують санкції проти російського режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка Ви тварина?" - Кислиця жорстко пройшовся по Лаврову

"Щодо нашого авторитету, коли йдеться про Росію, подивіться на наші дії за останні два роки щодо притягнення РФ до відповідальності. Я думаю, що це є достатньо вичерпною відповіддю на це питання", - сказав Міллер.

За його словами, головування представника РФ на засіданні Ради Безпеки ООН регулюється процедурами, які діють в Організації.

"Ми зобов'язані як країна, яка розміщує на своїй території ООН, дозволити іноземним дипломатам бути присутніми. Це зобов'язання протягом десятиліть виконувалося адміністраціями від обох партій, і Сполучені Штати сприймають це серйозно", - зазначив речник Держдепу.

Однак, за його словами, США мають можливість та запроваджують візові обмеження для таких дипломатів, що дозволяє їм відвідувати лише передбачені заходи ООН.

Росія з 1 липня розпочала головування у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що цю можливість вона буде використовувати як базу для проєктування сили в міжнародній системі, як це було історично.

Зараз ви читаєте новину «Перебування Лаврова у США: Держдеп пояснив нюанси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі