субота, 05 березня 2022 00:51

Повітряні сили України зберегли боєздатність – Пентагон

Повітряні сили України зберегли боєздатність – Пентагон
Україна зберігає у боєздатному стані власні літаки та гелікоптери. ФОТО: pixabay.com

Україна зберегла у боєздатному стані більшу частину своїх Повітряних сил на дев'яту добу війни з Росією.

Ідеться про літаки, гелікоптери, безпілотники та системи протиповітряної оборони, заявив Reuters неназваний виданням посадовець Пентагону.

"В українців досі більша частина Повітряних сил перебуває в боєздатному стані. Через це росіянам досі доводиться перебувати в небі над Україною під загрозою знищення", - сказав чиновник.

Він зауважив, що ЗСУ понесли втрати, але не назвав конкретні цифри.

"Плани російських окупантів передбачали знищення всіх Повітряних сил України в перші години нападу. Той факт, що цього не сталося – значно підвищив морально-психологічний стан українських військ", - додав американський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостомель знову під окупантами. Вони взяли у полон людей

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили України зберегли боєздатність – Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі