середа, 28 лютого 2024 13:00

Повідомили, де і коли поховають Навального

Повідомили, де і коли поховають Навального
Похорон російського опозиціонера Олексія Навального відбудеться у Москві в п'ятницю. Фото: eastnews.ua

У Росії похорон російського опозиціонера Олексія Навального відбудеться 1 березня.

Відспівування Навального проведуть у Москві в церкві ікони Божої Матері Утоли моя печали в Мар'їно у п'ятницю о 14:00, повідомила речниця Навального Кіра Ярмиш у Twitter. Вона закликала приходити заздалегідь.

"Похорон пройде на Борисівському цвинтарі в Москві", - сказано в повідомленні.

Спочатку прощання та похорон планували на четвер, 29 лютого.

Директор створеного Навальним "Фонду боротьби з корупцією" Іван Жданов пояснив причини вибору дати:

"Чортяки знову вилізли зі своїми знущаннями з Олексія, навіть коли його вже немає. З низки причин четвер їм не підходив. Швидко з'ясувалося, що до 29 лютого немає жодної людини, яка могла б викопати могилу. Ось до 1 березня можна, до 28 лютого можна, а на 29 число могила не копається. Реальна причина зрозуміла. У Кремлі розуміють, що Володимир Путін зі своїм посланням нікому не буде потрібен у день прощання з Олексієм. Нам-то на послання все одно. Олексія треба поховати. Ми почали швидко шукати церкву та залу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір Навального не пускають до моргу

Водночас залу для прощання не буде. За словами Жданова, укладання договору на зал не відбулося.

"Скрізь нам відмовляли щось дати, десь нам прямо послалися на заборону, але ми все ж таки знайшли велику нормальну залу, хоч і в Новокосиному, але співробітники нам сказали, що вона вільна і треба приїхати укласти договір. 1 березня: вранці прощання, потім о 14 годині відспівування в Мар'їно й о 16 поховання на Борисівському цвинтарі. Але чорти ж не заспокоюються. Як і в Салехарді, знову висунули умову про тихий сімейний похорон із прощанням на Хованському цвинтарі. Один в один, як шантажували мати політика, коли не видавали тіло Олексія. Пропозицію з Хованським крематорієм приніс особисто Олексій Олексійович Венедиктов. Ну щоб ви чітко розуміли, хто у Кремля та Собяніна на посилках", - додав він.

У Росії в колонії помер російський опозиціонер Олексій Навальний. Інформацію про це 16 лютого офіційно підтвердили у Федеральній службі з виконання покарань РФ.

Зазначається, що Навальний помер у виправній колонії "Полярний вовк" у селищі Харп. Йому нібито стало зле під час прогулянки, а прибулі медики не змогли врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, де і коли поховають Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі