пʼятниця, 16 лютого 2024 13:27

Російський опозиціонер Навальний помер у колонії

Російський опозиціонер Навальний помер у колонії
У російській колонії помер Олексій Навальний. Фото: pravda.com.ua

У колонії помер російський опозиціонер Олексій Навальний.

Інформацію про це 16 лютого офіційно підтвердили у Федеральній службі з виконання покарань. Про це повідомляють російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального знайшли у колонії на Півночі

"Засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого", - йдеться у повідомленні.

Офіційно причини смерті ще встановлюють.

Зазначається, що Навальний помер у виправній колонії "Полярний вовк" у селищі Харп.

Смерть опозиціонера вже прокоментував речник Кремля Дмитро Пєсков. Він заявив, що про це доповіли президенту Володимиру Путіну. А причини мають встановити медики.

"ФСВП займається всіма перевірками у зв'язку зі смертю Навального, це не вимагає додаткових доручень", - сказав Пєсков.

Водночас у пресслужбі Навального заявили, що поки немає підтверджень смерті політика. А його адвокат вилітає в селище Харп, де Навальний відбував покарання.

Суд Москви 2 лютого 2021 року ув'язнив Навального до 3,5 року. Його захист подав апеляцію, але її не задовольнили.

Політика засудили у так званій справі "Ів Роше". Відомо, що він перебував за ґратами в колонії суворого режиму №2 міста Покров Володимирської області РФ. Команда Навального заявила, що виправна колонія №2 - це одна з найбільш режимних зон, так звана "червона".

Зараз ви читаєте новину «Російський опозиціонер Навальний помер у колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі